NOTIS

RADIO KOBAT FM

Tuesday, 11 December 2012

Sampai bila Isa Idamkan KPF“Ada komplot untuk memastikan Isa Samad jadi pengerusi KPF, kalau Isa Samad jadi pengerusi KPF, dia merancang nak pinda KPF, antaranya mengecilkan pegangan saham KPF dalam Felda Holdings dari 51 peratus, kepada hanya 29 peratus sahaja,” kata Mazlan apabila dihubungi oleh The Malaysian Insider hari ini.

Berkemungkinan angka-angka dalam kenyataan KPF ini membuatkan Isa Samad sentiasa “Ayam tidur senang dalam reban,musang yang sudah beredar keliling”.

a).Ahli 231902 orang                                                     e) Dividen:-398.16 Juta(18%)-2011

b).SyerAhli:-1.95billion

c).Pelaburan :-2.95 billion

d).Pendapatan 691.02 juta.(2011)

Isa Samad tidak mempunyai satu sen pun wangnya dalam Koperasi Permodalan Felda Bhd dan tidak ada dalam senarai ahli koperasi tersebut.Dia umpama datang tidak dijemput,pulang tidak berhantar dalam KPF. Dalam FELDA mungkin Najib sebagai Perdana Menteri telah melantiknya, tetapi sekarang berusaha mengambil kesempatan dari jawatannya untuk mengetuai KPF.

Terus berusaha,Tak boleh jadi ahli, cari jalan membolehkan untuk menjadi ahli, dan seterusnya untuk menyokong cita-cita menjawat pengerusi koperasi. Baginilah perangai Isa Samad yang masih berterusan berusaha dan berusaha, bagi mendapatkan kuasa untuk membolehkan dia menggunakan kewangan koperasi mengikut telunjuknya.

Ketika ini undang-undang KPF tidak membolehkan Isa Menjadi ahli, lebih-lebih lagi berangan menjadi pengerusinya.Tetapi “devil we know” di waktu terdekad ini berusaha memporak -perandakan KPF dengan mengungkit kembali apa yang diputuskan pada mesyuarat agung perwakilan kali ke 31 yang bertujuan dan berharap diadakan mesyuarat agung semula.

Koperasi Permodalan Felda Bhd yang kini merupakan satu-satunya koperasi terkaya di Malaysia,ingin direntap oleh Isa Samad sebagai memperoleh sumber kewangan bagi melindungi merudumnya saham Felda Global Ventures (FGV).

Isa Samad yang dulunya hanya bersama Najib tetapi sekarang melibatkan , Ismail Sabri menteri yang bertanggungjawab dengan koperasi yang membolehkan dengan mudah meminda undang-undang KPF. sedang bersekongkol menunaikan impiannya memiliki KPF. Ketika inilah mungkin undang-undang mengikut cita-cita gila yang dicipta manusia di guna-pakai.

Sudah nyata Isa dan kerajaan bukan bercita-cita membaiki ekonomi peneroka, tetapi sebaliknya gilakan wang syer ahli seramai 231,902 orang, berjumlah 1.95 bilion yang ada pada KPF untuk menutup kelemahan idea bangang bersifat suka “makan bubur panas-panas” menyenaraikan FGV ke Bursa Malaysia.

Sumber kewangan kerajaan seperti KWSP dan Tabung Haji yang telah melabur paksa dengan FGV masih tidak cukup melonjakkan saham FGV. Untuk menutup akan lingkupnya FGV, kini Isa perlu memiliki kuasa mentadbir KPF .Sebagai pengerusi KPF matlamat untuk menghabiskan wang syer peneroka akan diperolehi dengan mudah melalui putar belitnya dengan ahli lembaga koperasi serta perwakilan dan menambah satu lagi koleksi mangsa pelaburan paksa seperti mana KWSP dan Tabung Haji.

Andainya masih ada peneroka yang juga ahli KPF masih buta mata hendak berkompromi dengan Isa Samad serta menyokong kehendaknya,lebih baik ahli lain berfikir untuk menabung wang RM250,000 kepada saham amanah lain. Biar genting jangan putus.

Jenis manusia Isa samad ini, dia sentiasa menjadi devil yang dikenali yang sentiasa mencari jalan menggoda peneroka bagi bagi tujuan yang bukan tersembunyi lagi malahan terang-terang maksud hati khaudunya.

Sebelum ini mengumpan peneroka dengan wang RM15000 satu keluarga, supaya menyokong cita-cita mencari sumber kewangan politik dengan menyenaraikan FGV ke bursa Malaysia yang dia sendiri lebih untungan daripada peneroka atau ahli KPF .

No comments:

Post a Comment